Kuvateksti

VENYTTELE ja VAHVISTA JALKATERÄN LIHAKSIA JA VOI HYVIN!

Lihaskireys ja alentunut nivelliikkuvuus syntyvät usein kehon yksipuolisesta kuormituksesta, joka pitkään jatkuessaan voi aiheuttaa lihaksiin tasapainohäiriön ja erityisesti jalkaterän alueelle. Venyttely vähentää lihasten jäykkyyttä. Lihasten rentoutuessa pienten verisuonien virtaus lisääntyy, hapen ja ravintoaineiden saanti lihaksiin parantuu sekä kuona-aineiden poistuminen lihaksista nopeutuu. 

Tältä sivulta löydät erilaisia venyttely- ja jalkaterän lihasvoimaa vahvistavia liikeharjoituksia. Voit tulostaa niitä itsellesi ja hyödyntää päivittäisessä liikunnassa.

OHJELMAT

JALKATERÄN VAHVISTUS

KOKO JALAN VENYTTELY

JALKAJUMPPA

Kuvia klikkaamalla pääset katsomaan ja lukemaan ohjeita.

Katso myös Hyvä Terveys lehden artikkeli jalkojen venyttelystä ja voimistamisesta

HYVÄ TERVEYS LEHTI 2012


Aikakausi lehdissä on paljon jalkojen hyvinvointiin liittyviä artikkeleita. Osa niistä on erittäin hyvin toteutettuja, osassa on paljon turhaa ja jalkojen hyvinvoinnista kiinnostuneille tietoa jota ei kannattaisi hyödyntää. Ohessa olevassa artikkelissa on hyvää tietoa jalkojen hyvinvoinnissa ja varsinkin vaivasenluun kehittymisestä ja ennaltaehkäisemisestä. Onko sitten mahdollista että jumppaamalla saadaan jo kehittynyt vaivaseluu terveeksi, en osaa sanoa. Mutta ohjeet ovat erinoimaiset.


Muista että kipeytyneeseen jalkaterään on olemassa myös kevennyksiä, joko puettavia tai ihoon liimattavia. Niistä tietää parhaiten koulutettu jalkahoitajasi joka osaa neuvoa ongelmaan oikean tuotteen.

HYVÄ TERVEYS LEHDEN ARITKKELI JALKA ONGELMISTAJalkojen ongelmat eivät aina ole ratkaistavissa helposti. Tässä artikkelissa perehdytään selkäsanaisesti jalkojen rakenne ongelmiin.

Monet kaipaavat jumppaohjeita vaivasenluun ja jalkaterän vahvistamiseen. Tässä jalkaterapeutti Veeran selkeät ja napakat ohjeistukset jotka voivat tuntua yksinkertaisilta mutta ovat totta ja tehokkaita.