KORKOKENGÄT, JALKOJESI PARHAAKSIKO?

Jalan läpivalaisu korkokengässä

Korkokengät ovat kauniit, mutta  myös kovin salakavalat aiheuttaen jalkaterän muutoksia ja sitä ennen monia muita eteneviä ongelmia koko vartalossa.

Yleisin korkokengän tuoma vaiva on kipu tila päkiäalueella, sitä ei voi korjata muutoin kuin vaihtamalla matalammat kengät ja aloittamalla tehokkaan jalka voimistelun. Toimenpiteet auttavat vain siinä tapauksessa että kenkiä on käytetty  lyhyen aikaa.

Vaivasenluun syntyminen korkokenkä käyttäjälle on taattu noin 76% varmuudella.

Polvikulumat todetaan korkokengän korkeudesta riippuen 26%- 56% käyttäjistä.

Ristiselkä ongelmia on yli 70% vakituisesti korkokenkiä käyttävistä naisista.

LISÄTIETOJA   TÄSTÄ

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ KORKOKENGISTÄ

Voiko korkokengistä aiheutuneita ongelmia korjata myöhemmin?
Kyllä voi, mutta yleensä vain kirurgisesti. Polvien kulumat ja ristiselkä ongelmat ovat hoidettavissa leikkaushoidoilla. Vaivasenluu voidaan hoitaa leikkaushoidolla vaikkakin nyky lääketiede pyrkii pois kirurgisista hoitomuodoista. Laskeutunutta päkiäaluetta voidaan tukea yksllöllisillä pohjallisilla jos asikas vaihtaa kengät matalaan malliin.

Miten saan tyttäreni vaihtamaan jalkaan matalakorkoiset kengät?
Vanhemmilla on aina vastuu lapsen kenkä ostoksista. Jos nuori alle 15-vuotias käyttää arkikenkinä korkokenkää on syytä keskustella kenkä kulttuurista ja siitä missä tilanteessa korkokenkä on parhaimmillaan, Juhlissa ja iltakäytössä korkeintaan. Usealla nuorella naisella jalkaongelma johtuvat vääristä kengistä, joskin tutkimusten mukaan jo lapsen kengässä oleva puolen sentin korko vastaa aikuisen 6 sentin korkoa vartalon kineettisessä ketjussa.

Saako korkokenkiin pohjallisia?
Toki pohjallisia saa kaikkiin kenkiin, onko niistä hyötyä korkokengässä on ihan eri juttu. Jos asiakas on lähdössä juhliin ja pelkää korkokengästä tulevan kipuja on mahdollista kenkään laittaa keventävä silikonipohjallinen. Siinä on päkiäalueen kevennys ja mahtuu kaikkiin umpinaisiin juhlakenkiin.

Olen lyhyt ja haluaisin näyttää pidemmälle  mutta korkokengät eivät käy jalkaani?
Niin, korkokenkä onkin kehitetty jotta sääret näyttäisivät pidemmälle. Itse asiassa myös miehet käyttivät korkokenkiä historiamme yhdessä vaiheessa.
Pituutta saa myös hyvällä ryhdillä jonka korkokenkä tuhoaa muuttamalla lantion ja ristiselän asentoa. 

TUTKIMUS UUTINENKORKOKENGISTÄ

Kuvateksti

Hyvistä kengistä on tehty paljon tutkimuksia. Korkokenkä tutkimukset kaikki osoittavat ettei korkokenkien käytöstä ole mitään terveydellistä hyötyä asiakkaalle. Kaikki kenkä tutkimukset päätyvät tasapohjaisten ja joustavien kenkien suositukseen.