Ihmisen kynnet etenkin varpaissa ovat hyvin alkukantaisen evoluution jäännös jonka kasvun ymmärtämiseen on syvällisesti perehdyttävä. Ja sen jälkeen tieto ja taito, sekä kokemus on siirrettävä asiakkaiden kynsien tutkimuksiin ja perehdyttävä niissä oleviin ongelmiin. Rakenteelliset kynsiongelmat ovat yleisimpiä kuin sienikynnet, joksi asiakkaat usein kynsiään luulevat.

Käyn tässä läpi yleisimmät ja tärkeimmät kynnen rakenne ongelmat joita jalkahoitolassa hoidetaan.

Kynnen paksuuntuminen ja värin vaihtuminen johtuu yleisemmin ikääntymisestä.
Ikävä kyllä suurin osa kynsi ongelmista tulee esiin iän karttuessa ja useimmiten naisille. Kynnen paksuuntumiseen liittyvät usein säännölliset lääkitykset kuten diabetes, verenpaine ja kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyvät lääkitykset. Tällöin jalkahoito on tarpeellista säännöllisesti jotta kynnet eivät aiheuta varpaiden asentomuutoksia.

Joskus kynsi paksuuntuu paineesta joka tulee epäsopivista kengistä, ja ikääntymisen tuomista jalkaterä muutoksista josta yleisin on jalkojen turpoaminen.

Rakenne ongelmista hankalin on pihtikynsi, jossa kynsi muuttaa muotoaan torvimaiseksi ja aiheuttaa usein hankalia kiputiloja kuten sisään kasvua. Pihtikynteen on monta eri syytä mutta painavin on perinnöllisyys. Jos pihtikynsi hoidetaan ajoissa voi sen kasvusuuntaa vaihtaa Jos kynsi pääsee käpristymään, joudutaan sitä useimmiten hoitamaan erilaisilla oikaisumenetelmillä joita jalkahoitolasta löytyy.

Värimuutokset kuten musta kynsi voi johtua verenpurkaumasta tai sieni-infektiosta. Ensimmäinen on yleisin. Verenpurkauma johtuu yleisesti paineesta tai iskusta jonka kynsi on saanut ulkoisesti.

Jos kynsien muutos on selkeää kannattaa tulla jalkahoitolaan, jossa ja varmistetaan kynsien oireilun syy. Useimmiten ensisilmäyksellä tiedän mistä on kysymys ja ratkaisut ovat helposti löydettävissä. Vaikeiden rakennekynsi ongelmien hoito voi vaatii monta hoitola käyntiä, mutta yleensä ne harvenevat kun kynsi saadaan tottelemaan toivomuksiamme kasvamaan oikean suuntaisesti ja kiiltävä pintaisesti.

Lisäksi kynsissä on erilaisia rakenteellisia ongelmia jotka liittyvät elämän epätasapainoon. Niistä mainittakoon syöpähoidot, liiallinen laihduttaminen, huomattava ylipaino, vähäinen liikunta ja useat muut ennalta mainitsemattomat sairaudet.