Vaivasenluun alue, eli Hallux Valgus on ongelma joka ei ole pelkästään perinnöllinen tai korkeiden korkojen aiheuttama ongelma. Jalkaterän asentovirheisiin vaikuttaa koko kehon toiminta ja jalkaterän asentovirheet vaikuttavat taasen koko kehon toimintaan.

Jalkaterän koon muutos on luonnollinen ilmiö ihmisen ikääntyessä. Kaarien laskeutuessa jalkaterä tarvitsee enemmän tilaa sekä pituus- että myös leveyssuunnassa. Jos isovarvas ei mahdu kenkään ja pitkittäiskaaren tuki on kengässä väärässä kohdassa on nivelalue puristuksessa, ja se aiheuttaa muutoksen joka voi johtaa vaivasenluu ongelmaan. Asiakas myös muuttaa usein askeltamistaan niin että se olisi kivuttomampi. Virheasentojen sarja on alkanut.

Vaivasenluun ongelmat alkavat yleensä tyvinivel alueen kipuna, ja päinvastoin kuin ajatellaan vaivasenluu kehittyy myös nukkuessa. Silloin lihakset rentoutuvat ja varvas lepää ääriasennossa. Paras tuki yöksi jalkaan on OIVA-vaivasenluun oikaisusukka jonka voit ostaa jalkahoitolasta.

Ensimmäinen oire Hallux Valguksen tilassa on kipu isovarpaan tyvinivelen alla, jalkaterä tuntuu väsyneeltä ja nivel alueella voi olla jopa turvotusta.
Varaa aika jalkahoidon ammattilaiselle ja tarkistuta mikä on aiheuttanut muutoksen äkillisesti. Onko sinulla uudet kengät? Oletko liikkunut enemmän kuin aikaisemmin?

Ammattilainen tutkii nivelten liikkumisen ja askeltamisen, ja
tarvittaessa ohjaa myös jatkohoitoon.