Jalkojen turvotus voi aiheuttaa jalkaterän alueella iho- sekä kynsi muutoksia. Molemmat muutokset ovat yhteydessä laskimojen vajaatoimintaan, joka on yleinen ongelma väestömme keskuudessa. Noin 75% Suomalaisista kärsii laskimojen vajaatoiminnasta ja heistä noin 50% on suonikohjut ennen 40 vuoden ikää. Naisilla sekä miehillä on laskimoiden vajaatoimintaa mutta eniten naisilla. Eli aika yleisestä tilanteesta on kysymys.

Jalkojen turvotusta voi hoitaa lisäämällä liikuntaa, keventämällä
ruokavaliota ja etenkin suolan käyttöä ja ennen kaikkea lisäämällä jalkojen
säären alueella painetta. Sen voi tehdä pumppaamalla pohjelihasta tai paljon helpommin
tukisukalla.

Tukisukan ei tarvitse olla lääkinnällinen siinä vaiheessa, kun turvotus kehittyy esim. työpäivän aikana ja on laskenut aamulla herätessä.
Ja jos turvotus ei aiheuta kipua eikä jalkojen väsymistä. Silloin riittää
kaupan valikoimista edullinen lentosukka, joka kannattaa pukea jalkaan mahdollisimman nopeasti heräämisen jälkeen. Sukka kannattaa pitää jalassa jos lähtee illalla lenkille ja ottaa sen jälkeen pois jotta kuona-aineet lähtevät reilusti
liikkeelle paineesta minkä antaa. Istumatyössä tukisukan käyttö vähentää myös
painetta alaselässä joten sen käyttö on myös ergonomisesti järkevää.

Kun turvotus on päivän aikana voimakasta on syytä miettiä sukkia joissa painetta on enemmän, ja silloin hyvät sukat löytyy jalkahoitolasta.

Jos turvotukseen liittyy ihokarvojen katoamista, jalkojen
väsymistä ja kipuilua niin että esimerkiksi öisin jalat tuntuvat levottomilta, tai jos turvotus jatkuu yön yli, tai siihen liittyy kuumeilua on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin.