Rieker Äänekosken Tuote

Sopivat kengät ovat liikkumisen tärkein edellytys

Kenkien ostamisen pitäisi olla helppoa. Älä koskaan valitse jalkaasi kenkiä mitkä ovat epämukavat, epäsopivat tai omasta mielestä jotenkin epäilyttävät.

Osta materiaaleja jotka tuntuvat käyttötarkoituksen mukaisilta. Jos sinulla on jäykkä nilkka, suosi silloin aina lyhytvartista tai pehmeä vartista kenkää matalla korolla. Jos käytät työssäsi korkokenkää, käy säännöllisesti jalkahoidossa jotta ongelmat niiden käytöstä huomataan heti ja niihin pystytään puuttumaan ajoissa

Osta kenkä aina isomman jalan mukaan, yleensä jalat ovat eriparia. Huomioi myös jalkateräsi perinnöllinen rakenneongelma, jossa isovarpaasta seuraava varvas on pidempi ja osta kenkä niin että varvas mahtuu mukaan. Osta aina kenkä niin että sovitat sitä ja kävelet sen kanssa, jos et tunne hyvin omia jalkojasi. Ne kannattaa oppia tuntemaan ja tehdä niistä parhaat kaverit itsellesi.

Osta lapsille aina kengät joissa on kasvuvaraa ja jotka ovat hyvä jalassa. Mittaa kaupassa lapsen jalka ennen ostoa ja laita se muistiin. Näin voit helposti kotona varmistaa että kengät vielä mahtuvat jalkaan myöhemminkin. Voit mitata jalan kotona viivoittimella ja piirtämällä jalan kuvan paperiin. Mitta isovarpaan kärjestä kantaosaan. Älä kuuntele tai lue muotivirtauksia lasten kenkä ostoksilla, ne eivät välttämättä ole oman lapsesi jalkojen parhaaksi. Epävarmoissa kenkä asioissa voit ottaa yhteyttä jalkahoitajaan.