Jos jalkahoitaja saisi päättää jalassamme olisi aina lampaanvilla sukat. Niitä voisi olla ohuina kesäsukkina ja varrellisina saapas sukkina syksyllä ja paksumpina talvisukkina talvella. Eläisimme aina villasukat jalassa.

Mutta näin ei ole ja siksi meillä on valtavan suuri sukka teollisuus maailmassa jos luo meille mitä ihmeellisimpiä sukkia joita kaikki ihmiset ostavat ja pitävät jaloissaan.

Sukan pahin vika on sen kiristävä varsi. On hyvin harvoja sukka malleja jossa näin ei olisi. Onneksi kotimaisilta markkinoilta sellaisiakin löytyy kuten Karkelon sukka ja Vendi jotka ovat huomioineet varren joustavuuden tärkeyden. Karkeloa saa nettikaupasta ja jalkahoitajilta ja Vendiä marketeista.

Karmeimmat sukat ovat halpahallien ja markettien tennissukat joita saa monta paria muutamalla eurolla. Niissä on kiristävä varsi, huonoa puuvillaa jalkaterän alueella ja ne yleensä eivät sovi kenenkään jalkaan joten hankaavat liian suurina tai puristavat liian pieninä.

Mutta mitkä sukat sitten jalkaan tulisi laittaa. Aivan kuten kenkiäkin valitessa niin sukankin pitäisi olla sellainen missä jalan on hyvä olla. Lisäksi sen pitää olla tarkoituksen mukainen eli urheillessa urheilusukka, töissä hyvä työsukka ja vapaa-ajalla leppoisat sukat kuten villa sukka..

Jalkahoitolasta löytyy Karkelon Sukkia jotka ovat kotimaisia osaksi käsin neulottuja sukkia,

Juoksuun ja kuntosalille kannattaa hakea urheiluliikkeestä siihen tarkoitetut sukat. Toki juoksuun suosittelen aina kompressori sukkia varsinkin jos harjoittelee pitkiä jaksoja. Tekokuituiset urheilusukat siirtävät hikoilun pois iholta kun taas puuvilla sitoo kosteuden itseensä ja aiheuttaa hankaumia. Aina liikuntaa siihen käyttötarkoitukseen tarkoitettu sukka.

Ikääntyville ja vanhuksille jotka oleskelevat kotona suosittelen villasukkaa jos he vain pysyvät turvallisesti sukan kanssa pystyssä. Jos jalka pitää ängätä Reinoon tai Ainoon niin kengän pitää olla todella monta numeroa suurempi että sukka sinne mahtuu. Muutoin hyvä hengittävä sukkamateriaali on ikääntyvälle ihimiselle paras.