Jalkapohjan iho eroaa muusta kehon ihosta siinä suhteessa että siinä ei ole olenkaan talirauhasia ihon pinnalla. Eli iho ei tuota itsessään rasvaa jalkapohjan iholle. Tämä on tietenkin hyvä asia koska jos jalkapohjissamme olisi finnejä tai karvoja ei käveleminen olisikaan ne helppo juttu. Talirauhaset kuitenkin puutuvat vain jalan ihon pinnalta, ne ovat olemassa paksun ihon alla. Niiden tehtävä on pitää iho joustavana. Iho rakenne on paksumpi kuin missään muualla kehossa ja syynä tietenkin se että ihon päällä on tuhansia kiloja painoa päivän aikana. SIksi on tärkeää pitää huolta jalan kosteustasapainosta.

Iho ongelmien hoito jalkahoitolassa keskittyy kuivan, halkeilevan ja paksuuntuvan ihon hoitoon. Känsät kehittyvät iho ongelmien mukana ja niiden poistaminen on kivutonta ammattilaisen välineillä. Känsiä voi olla varpaiden pinnalla sekä välissä, ja yleisimmin päkiä alueella. Kuiva ja halkeileva iho hoidetaan ehjäksi jalkahoidossa ja tuotteet jotka iholle laitetaan hoidon aikana tervehdyttävät vaurioituneita iho alueita.

Voimakkaasti paksuuntunut iho poistetaan automaatti
veitsellä helposti ja nopeasti. Ihon hoitoa tulisi jatkaa omahoitona kotona ja joskus on tarpeellista käydä jalkahoidossa säännöllisesti.

Kaikki jalkapohjan iho alueen ongelmat voidaan yleensä hoitaa jalkahoitolassa lukuun ottamatta ihotautilääkäriä vaativat iho sairaudet. Kuitenkin esim. psorias on sairaus joka on indikaatio jalkahoitoon.

Ihon hoidossa on tärkeää kotona suoritettu omahoito ja tuotteet jotka ovat ammattilaisten suosittelemia. Minun hoitolassani on maailman ainut pediceutikaalinen tuotesarja Footlogix.