Syylä on ihon alla oleva viruksen aiheuttama kasvain. Se elää täysin proteiinien jakautumisesta ja suojaa itseään ihon pinnalla olevilla kuivilla ihosoluilla.

Syylän voin tuhota vai puuttumalla viruksen kasvulle ja elämälle tärkeälle proteiinille tuhoamalla se kasvaimen sisältä.

Syylä on viruksen aiheuttama kasvain ja aivan eri asia kuin känsä, joka aiheutuu ihon hankautumisesta tai paineesta. Syylä on arvaamaton ja voi hävitä muutamassa hetkessä tai sitten levitä yhtä nopeasti ympäri jalkapohjaa. Ja sitten on syylä, joka elää vuosikausia samassa kohtaa aiheuttaen ongelmia ja kiputiloja.

Syylän aiheuttaa papilloomavirus (HPV), joka tulehduttaa ihon infektioportin kautta. Syylää aiheuttavia erilaisia HPV viruksia on noin 100 erilaista. Koska viruksen itämisaika on pitkä – kahden ja kuuden kuukauden välillä – on hankala tietää, mistä virus on saanut alkunsa. Syylä tarvitsee aina infektio portin esimerkiksi kuiva ja hikoileva iho on otollinen syylä tartunnalle. Lapset ja vanhukset ovat yleensä syylä viruksen ensisijaisia kantajia.

Suurin osa syylistä hävitetään jalkahoitolassa koaguloimalla. Osaa joudutaan hoitamaan useampia kertoja ja yleensä mitä iäkkäämpi asiakas sitä hankalampi syylä on hävittää. Lapsilla riittää yleensä aina yksi käsittely.

Koagulointi hoitoa tarkoittaa kaksoisvirta sähkön viemistä
syylän pinnalle, jolloin syylä viruksen proteiini kiehuu ja syylän jakautuminen eliminoituu.Jalkahoitolassani on myös jäädytys, jota
annetaan syylän pintaan koaguloinin jälkeen. Tämä siksi että laajemmalla alueella olevan viruksen lisääntyminen loppuu. Lisäksi myös käytän laseria, jolla saadaan varmistettua syylän "kuoleminen!".

Usein asiakkaat käyttävät apteekista saatavia syylän hoito
menetelmiä mutta ne harvoin tehoavat syylään. Jos kuitenkin sellaista olet käyttänyt, joudut odottamaan muutaman viikon jalkahoitolaan saapumista. Apteekki tuotteet ovat happoja ja ne ärsyttävät syylän ympärillä olevan terveen ihon pintaa. Jotta välttyisimme arpikudoksilta, on ihon ensin palauduttava ennen koagulointia.

Syylän hoito vaatii aina myös ympärillä olevan ihon ohentamista ja syylä avataan ennen koagulointi ja sen päältä poistaa kuiva iho. Syylän hoito on kivutonta.