Juhannusviikko ja jalkahoitola!

16.06.2024

Juhannusviikko alkaa mukavasti kotikäynneillä ja sitten siirryn hoitolahommiin. Ajanvaraus on täyttynyt viikon osalta ja edelleen perjantait lorvin kotona tai teen verkkokoulutuksia kolegoiden opiskeltavaksi.

Torstaina vielä aamuaika vapaana ja sitten siirrytään jo juhannuksen jälkeiseen elämään seuraavalle viikolle. Paljon ovat asiakkaat toivoneet aamuja alkaen klo 8.00 ja sehän kyllä minulle sopisi oikein hyvin. Aamun alkamisessa on vaan se ongelma että sitten ei ole myöhäisiä iltoja. Kaksipiippuinen juttu mutta ei mahdoton idea.

Varpaan reunojen tulehtuminen on nyt tämän kesän muoti ilmiö ja mietinnässä on ohjeita joilla niitä voisi hoitaa ja ennaltaehkäistä. Selkeästi näkyy asiakkaiden liikkumisen aktivoituminen koronan aikana ja jälkeen. Ikävä kyllä liikunta tuo paljon enemmän hyvää kuin huonoa, mutta huonot jalkineet tai vääränlaiset tuovat paljon huonoa. Tässä muutama vinkki ranskalaisilla viivoilla kesän rientoihin.

- Jos sinulla on korkeakaarinen jalka ethän osta uusiksi vaellusjalkineiksi tai vaikkapa vain vapaa ajalle pehmeitä jalkineita jos olet kulkenut kovapohjaisilla tähän asti. Kaaret laskeutuvat, lihakset ja jänteet venyvät ja kineettinen ketju murtuu. Sen jälkeen tarvitset fysioterapiaa.

- Paljasjalkakengät jalkaan vain jos niitä suosittelee asiantuntija muuallakin kuin Facebookissa. Paljasjalkakenkä on kehitetty pehmeille aluistoille, ei työkengiksi eikä myöskään juoksujalkineiksi asfaltille. Niistä tutkimustieto osoittaa hyödyn silloin kun ongelmat eivät vielä ole alkaneet, ne eivät korjaa vaivasenluuta eikä kipeää akillesjänteen aluetta eikä välttämättä myöskään kantapää kipuja.

- Juhlissa varpaat ovat näkyvissä, jos sinulla on omasta mielestäsi sienikynnet niin ennenkuin peität ne värillisellä lakalla, lakkaa ne aluslakalla jottei väri mene kynnestä suoraan läpi. Kynnen pelastaminen on helpompaa ja sienikynsiä voidaan hoitaa sekä medikaalisesti että myös jalkahoitolassa konservatiivisesti.

- Jos sinulla on kovettumia paine kohdissa jaloissa ja ne kipuilevat tule heti jalkahoitoon ennenkuin ostat apteekista tuotteita. Voin kovettumat ja känsät poistaa terveestä ihosta mutten tulehtuneest joka usein tapahtuu apteekksituotteiden käytön aikana.

- Nauti kesällä paljainjaloin kävelystä mahdollisimman paljon mutta muista pestä jalat puhtaaksi. Syskyn trendi hoito jalkahoitolassa on nurmikkovihreän poisto kovettuma alueilta ja sitä on hankala poistaa.

MUKAVAA JUHANNUSTA KAIKILLE!

17.07.2024Tämä viikko on puolivälissä
13.07.2024Ensiviikolla on vapaita aikoja
13.07.2024Sienikynsien omahoito
09.07.2024Olen syksyllä kesälomalla 9-18.9.2024
06.07.2024Lauantai aamun uutiset!
30.06.2024Alkavan viikon ajanvaraus
24.06.2024Juhannus on taas ohi!
20.06.2024Hyvää ja turvallista juhannusta kaikille!
16.06.2024Juhannusviikko ja jalkahoitola!
07.06.2024Ilmassa viilenemisen taikaa!

Siirry arkistoon »