Syyslomalle lomps ja kenkä asiaa!

16.10.2021

Syysloma on alkanut joilla sellainen on juuri nyt, me muut vielä pidellään syksyä ennen talven tuloa töitä tekemällä.

Jalkahoitola pitää taukoa viikolla 43 lomaillen Pohjoisen maisemissa. Ensi viikolla ennen lomaa ei ole enää vapaita aikoja jalkahoitolassa mutta loman jälkeisellä viikolla on taas yllin kyllin. Sitten aloitetaan joulun odotus.

Kenkä asiaa

Kylmyys on pamahtanut päälle kuin suoraan jääkaudelta, mutta edelleen kaunis syksy jatkuu. Lunta eikä räntää ole näkynyt ja hyvin ulkona on vielä lenkkareilla pärjännyt. Monien asiakkaiden kanssa olemme puineet mistä löytyy parhaat kengät ulkoiluun ja mitkä kengät ovat parhaat kävelyyn, nyt kun kelit vaihtuvat talvisemmiksi.

 

Mitään selkeää paras kenkä ratkaisua ei ole kenelläkään, vaikka kuinka joku niin väittää. Maailmassa on melko monta jalkaa ja niistä ei yksikään ole ole samalainen. Jopa niin että saman ihmisen kaksi jalkaa ovat nekin erilaiset tai eri kokoiset. Siksipä suoraa vastausta kenkä politiikkaan ei vieläkään kenelläkään eikä ainoallakaan kenkä merkillä.

 

Paras ratkaisu on se että testailet eri kenkiä ostaessa sovittamalla ne ja kävelemällä niillä hetken. Jos etsit kenkiä vaeltamiseen tai kävelyyn niin tsekkaa kengän pohja, onko se joustava vai jäykkä. Jäykällä kengällä asfalttipinnalla kävely on tehokasta polven kulutusta jos jalkaterässä ei ole omia iskunvaimennuksia. Pehmeämmällä ja joustavammalla kengällä on silloin helpompi kävellä. Tärkeää on että aina kun kävelee pitkiä matkoja tai vaikkapa ilta lenkkiäkin, jalkoihin ei saa tulla kiputiloja eikä rasitusta niin että esimerkiksi varpaat puutuvat tai kantapää tuntuu aralta kävelyn jälkeen. Varpaan päätä eivät saa hakata kenkään ja jalka ei saa lönksyä kengän sisällä. Joskus myös käy niin että jalat turpoavat kävelyn aikana heikentyneen laskimoverenkierron takia joten silloin et tarvitse suurempia kenkiä vaan tukisukat jalkaan kun liikut. Lentosukat toimivat hyvinä apuvälineinä siihen tarkoitukseen. Yleensä jalkapohjan kiputilat tulevat liian kovasta kengästä.

Talvikenkä malli on aina valittava tarkoituksen mukaan ja tietenkin lenkkikenkänä voi hyvin olla nastakenkä joka pelastaa kaatumiselta ja varmistaa kävelyn oikeassa linjassa.

 

Ja tärkeintä on muistaa etteivät kalleimmat kengät ole aina parhaat. 

Muista että jos olet ostanut monet kengät ja ne eivät yksikään ole olleet sopivat niin kysy asiantuntijan neuvoa. Joskus oman jalkan tunteminen hahmottuu vasta kun toinen kertoo että ongelmana ei olekkaan jalka vaan kenkä.

 

 

27.11.2021Ensi viikko
26.11.2021TIEDOTE KORONASTA
22.11.2021Epassi asiakkaat
21.11.2021Ajanvaraus tilanne ruuhkautunut
20.11.2021Hinnoittelu 2022
20.11.2021Joulun lahjakortti ja osto ohjeet
14.11.2021Kivaa isänpäivää kaikille isille
07.11.2021Sunnuntain kuulumiset
31.10.2021Ensimmäinen viikko jälkeen
23.10.2021Loma tunnelmissa

Siirry arkistoon »