Kun epäilet sienen ilmestyneen kynteesi

19.07.2020

Kuluvan vuoden aikana on hoitolassa ollut paljon kynsi-sieni epäilyjä joita on jo hoidettu apteekki tuotteilla. Oma diagnoosi kynnestä on yleensä 70% väärä ja kynsi tuotteet ovat aiheuttaneet kynsissä muita ongelmia.

Hengitä ensin ja lue mitä mieltä olen kynsi sienistä ja sen hoidosta. Hoitoon on vain kaksi eri tietä. Joko konservatiivinen tai lääkehoito. Jälkimmäinen ei tarkoita apteekki tuotteita koska ne ovat melko tehottomia ja aiheuttavat resistenttejä samaa vaikuttavia aineita sisältäviin tuotteisiin.

Sieni kynnessä on ikävä vaiva mutta se ei ole sairaus vaan esteettinen ongelma. Jos kynttä ei hoideta se paksuuntuu ja myöhemmin muuttuu kivuliaaksi kynneksi, jonka alle voi muodostua kudos infektio. Tässä muutama fakta silloin kun epäilet että kynnessäsi on sieni.

MIKÄ SIENI?

Kynsisieni on aluksi huomaamaton. Kun sieni-infektio on sopivissa olosuhteissa se alkaa leviämään ja kasvattamaan värjääntynyttä aluetta kynteen. Kuitenkin pitää muistaa, että sieni lajikkeita on aika monta ja osa niistä jää kynnen pinnalle jolloin koko kynsi värjäytyy heti valkoiseksi ja pilkulliseksi. Kynsi sienen tavoite on tuhota kynsi aivan niin kuin kaikilla sienillä. Se tarvitsee kynttä ravinnokseen. Lisäksi kynnellä voi kasvaa home, joka on taas eri tavalla käyttäytyvä ja usein kynnen alapinnalla elävä ikävä kaveri. Sen hoitoonkin tarvitset jalkahoitajan apua.

MITÄ TEEN KUN EPÄILEN SIENI-KYNTTÄ?

Käännetäänpä kysymys toisin päin. Mitä et tee kun epäilet sieni-kynttä? Et mene lääkäriin etkä apteekkiin vaan menet jalkahoitolaan jossa saat kynteen ensihoito ohjeet sekä samalla teet hoito-suunnitelman. Jos kynsi-sieni on alkuvaiheessa on se helppo hoitaa kotikonstein oikeilla tuotteilla. Tarvittaessa jalkahoitaja neuvoo lääkärissä käyntiä ja sitä kautta lääkityksen aloittamista, aina sieni-infektio pitää kuitenkin varmistaa myös labranäyttein. Labraan saat lähetteen lääkäriltä tai näytteen voi ottaa myös yksityisesti omakustannus hintaan.

VOINKO ELÄÄ NORMAALIA ELÄMÄÄ SIENI-KYNNEN KANSSA?

Kyllä voit, elämä jatkuu myös sieni-kynnen toteamisen jälkeen. Saat ohjeet jalkahoitolasta kun aloitat lääkityksen ja jos se ei ole mahdollista, saat ohjeet kotihoitoon jotka pitävät kynttä matalana ja kirkasvat sitä.

 

 

 

 

 

 

10.01.2021Vuosi on lähtenyt käyntiin
03.01.2021Uuden vuoden uusi aloitus!
03.01.2021Haluatko loppiaisena jalkahoitoon
31.12.2020Hyvää Uutta Vuotta jalkahoitolasta!
25.12.2020Netti ajanvaraus on päivitetty tammikuun osalta
21.12.2020Jalkahoitolassa alkoi nyt jouluinen loma!
16.12.2020Vuoden 2021 jalkahoito hinnat
13.12.2020Joulun odotus alkaa vahvistua!
06.12.2020Hyvää Itsenäisyyspäivää!
03.12.2020UUSI PYSÄKÖINTI OHJEISTUS 1.10.2020 ALKAEN

Siirry arkistoon »