Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kun epäilet sienen ilmestyneen kynteesi

19.07.2020

Kuluvan vuoden aikana on hoitolassa ollut paljon kynsi-sieni epäilyjä joita on jo hoidettu apteekki tuotteilla. Oma diagnoosi kynnestä on yleensä 70% väärä ja kynsi tuotteet ovat aiheuttaneet kynsissä muita ongelmia.

Hengitä ensin ja lue mitä mieltä olen kynsi sienistä ja sen hoidosta. Hoitoon on vain kaksi eri tietä. Joko konservatiivinen tai lääkehoito. Jälkimmäinen ei tarkoita apteekki tuotteita koska ne ovat melko tehottomia ja aiheuttavat resistenttejä samaa vaikuttavia aineita sisältäviin tuotteisiin.

Sieni kynnessä on ikävä vaiva mutta se ei ole sairaus vaan esteettinen ongelma. Jos kynttä ei hoideta se paksuuntuu ja myöhemmin muuttuu kivuliaaksi kynneksi, jonka alle voi muodostua kudos infektio. Tässä muutama fakta silloin kun epäilet että kynnessäsi on sieni.

MIKÄ SIENI?

Kynsisieni on aluksi huomaamaton. Kun sieni-infektio on sopivissa olosuhteissa se alkaa leviämään ja kasvattamaan värjääntynyttä aluetta kynteen. Kuitenkin pitää muistaa, että sieni lajikkeita on aika monta ja osa niistä jää kynnen pinnalle jolloin koko kynsi värjäytyy heti valkoiseksi ja pilkulliseksi. Kynsi sienen tavoite on tuhota kynsi aivan niin kuin kaikilla sienillä. Se tarvitsee kynttä ravinnokseen. Lisäksi kynnellä voi kasvaa home, joka on taas eri tavalla käyttäytyvä ja usein kynnen alapinnalla elävä ikävä kaveri. Sen hoitoonkin tarvitset jalkahoitajan apua.

MITÄ TEEN KUN EPÄILEN SIENI-KYNTTÄ?

Käännetäänpä kysymys toisin päin. Mitä et tee kun epäilet sieni-kynttä? Et mene lääkäriin etkä apteekkiin vaan menet jalkahoitolaan jossa saat kynteen ensihoito ohjeet sekä samalla teet hoito-suunnitelman. Jos kynsi-sieni on alkuvaiheessa on se helppo hoitaa kotikonstein oikeilla tuotteilla. Tarvittaessa jalkahoitaja neuvoo lääkärissä käyntiä ja sitä kautta lääkityksen aloittamista, aina sieni-infektio pitää kuitenkin varmistaa myös labranäyttein. Labraan saat lähetteen lääkäriltä tai näytteen voi ottaa myös yksityisesti omakustannus hintaan.

VOINKO ELÄÄ NORMAALIA ELÄMÄÄ SIENI-KYNNEN KANSSA?

Kyllä voit, elämä jatkuu myös sieni-kynnen toteamisen jälkeen. Saat ohjeet jalkahoitolasta kun aloitat lääkityksen ja jos se ei ole mahdollista, saat ohjeet kotihoitoon jotka pitävät kynttä matalana ja kirkasvat sitä.

 

 

 

 

 

 

09.08.2020Huomenna ja torstaina vapaita aikoja.
06.08.2020PYSÄKÖINTI INFO
02.08.2020ELOKUUSSA KAIKKI FOOTLOGIX TUOTTEET 20%
31.07.2020Huomioi kun mietit jalkahoitoon aika varausta
28.07.2020Ulkomailta soittaville asiakkaille tiedoksi!
28.07.2020Ulkomaille matkustaville tiedoksi!
19.07.2020Kun epäilet sienen ilmestyneen kynteesi
28.06.2020Kesä on alkanut ja vapaita aikoja hoitolassa!
21.06.2020Lämpöä riittämiin!
20.06.2020Karkelon sukat ovat saapuneet!

Siirry arkistoon »