Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

TUNNETKO JALKASI? -omien jalkojen hoito on kuin tallentaisit pankkiin omaa terveyttäsi 100% korolla

Omien jalkojemme tulisi kantaa meitä elämämme loppuun asti mahdollisimman kivuttomasti ja terveenä. Miten voimme edistää jalkojemme hyvinvointia ja mitkä ovat oikeat hoitokeinot ja välineet jalkojen omahoitoon. Olen kerännyt tähän sivulle mahdollisimman paljon tietoa omahoitoon liittyen. Täydennän sivustoa pikku hiljaa.
Tulossa on myös paljon toivotut jalkojen voimistelu liikkeet.


PÄIVITTÄINEN JALKOJENHOITO

KYNSIEN LEIKKAUS

Mitä sinun tulisi tehdä jaloille joka päivä?

Jos olet työ elämässä ja liikut päivittäin jalkojesi päällä, sinun tulisi joka päivä huolehtia jalkojen hygieniasta. Pestä jalat ja kuivata hyvin. Jokainen varpaanväli erikseen joko erillisellä jalkapyyhkeellä tai talouspaperilla. Jalkaterän ihon kosteuttaminen on tärkeää päivittäin jos ihosi on kuiva, muutoin riittää kun laitat jalkojen ihoa kosteuttavaa hoitoainetta 2-3 krt viikossa. Kosteuttamiseen suosittelen Allpresanin hoitovaahtoa rasvojen sijaan. Saat sitä hoitolastani edulliseen hintaan.
Vaihda sukat päivittäin ja käytä aina 1 kompressori luokan tukisukkaa töissä jos jalat ovat turvoksissa iltaisin tai muutoin väsyneet.
Jos teet istumatyötä, on toimenpiteet samat mutta MUISTA LIIKKUA TYÖPÄIVÄN PÄÄTTEEKSI VÄHINTÄÄN PUOLI TUNTIA JALKOJEN PÄÄLLÄ!!
Varpaiden kynsien leikkaus on vahvaa käsityötä mutta sinä tunnet ovat varpaan kyntesi parhaiten. Perusoppi varpaan kynsien leikkauksessa on se, ettei niitä saa leikata liian lyhyeksi eikä myöskään liian syvältä reunoilta. Aina kun kynsilevyn kasvu suuntaa häiritään se muuttaa muotoaan ja kasvaa väärään suuntaan, kasvattaa kynsipiikkejä ja käpristyy. Pidä kynnet terveenä ja jätä kasvurajaan vapaata kynttä joka on valkoinen kynsi osa varpaan päässä. Käytä mieluiten kynsisaksia kuin leikkureita.  Jos kyntesi on paksuuntunut, hakeudu jalkahoitolaan. 

Lapset kannattaa opettaa jo pienenä leikkaamaan kynnet oikein, leikkaustapa seuraa heitä koko elämän ajan.

Kynnet tulisi leikata aina suorassa kulmassa, pyöristämättä, kulmaamatta ja aiheuttamatta veren vuotoa.

SAAKO JALKOJA KYLVETTÄÄ?


Jalkojen kylvettäminen ja peseminen on tuttua jo antiikin Kreikkalaisten ajalta. Jopa raamatun kertomuksissa kerrotaan jalkojen kylvettämisestä. Kylvettäminen on hyvä juttu jos iho on ehjä, eikä kynsissä eikä iholla ole sieni-infektiota. Kaikenlaiset jalkojen kylvetys laitteet ovat sallittuja mutta muista että,
        - JALAT TULEE JOKAISEN KYLVETYKSEN JÄLKEEN KUIVATA AINA HUOLELLISESTI JA JOS SINULLA ON JALOISSA TURVOTUSSA KANNATTAA KYLPY LOPETTAA VIILEÄÄN SUIHKUUN!

Kylvettämistä en suosittele  jos olet diabeetikko tai sinulla on haavaumia jalkaterän alueella. Lisäksi jos jalkojen huolellinen kuivaaminen on hankalaa, on kylvettämisessä aina omat riskinsä.'